Найбільше небезпечних речовин міститься у полуниці. Через високий вміст пестицидів вона може викликати багато захворювань.
Такі результати дослідження представників американської некомерційної організації Environmental Working Group.
В організації проаналізували 48 популярних фруктів і овочів на основі аналізу понад 36 тис. зразків. Вони виявили, що у полуниці найбільше пестицидів. Шкідливі речовини знайшли в 70% проаналізованих фруктах. Найзабрудненіша партія полуниці містила 20 найменувань цих хімікатів.
У п’ятірку найнебезпечніших продуктів також увійшли шпинат, нектарин, яблука і персики. Трохи менше пестицидів виявили у грушах, вишнях, винограді, селері, помідорах, перці і картоплі. Практично у всіх зразках перерахованих продуктів виявилися сліди хоча б одного пестициду.
Environmental Working Group також склала список «найчистіших» рослинних продуктів. Вони мають найменший вміст пестицидів. У список потрапили солодка кукурудза, авокадо, ананаси, капуста, цибуля, морожений горошок, папая, спаржа, манго, баклажани, біла мускатна диня, ківі, кольорова капуста і грейпфрути.